Kouzelnická předtáborová výprava

Všem Vikingům dorazila minulý týden zvláštní zásilka – soví pošta doručila tajemný dopis…

V dopise byla pozvánka na letní pobyt školy čar a kouzel v Bradavicích a seznam povinného vybavení pro každého studenta. Na seznamu bylo ale pár věcí, které běžný mudla jen tak nesežene – kam se tedy pro ně vydáme?

No přeci do Příčné ulice!

A tam jsme se taky o víkendu vypravili. V pátek večer jsme ale zjistili, že to nebude zas tak jednoduché. Hagrid za námi sice přišel, ale byl smutný – vypadalo to, že do Příčné ulice se nedostaneme. Cestou k nám ho přepadli mozkomoři a sebrali mu pergamen, kde měl zapsáno runové heslo pro vstup do Příčné ulice. Na pomoc dorazili Harry Potter, Ron i Hermiona a společně se nám podařilo všechny útržky pergamenu najít. Byla k tomu potřeba spousta magie a my jen užasle pozorovali světelné záblesky jejich hůlek.

Ráno jsme všechny útržky poskládali dohromady a Hermiona nám potvrdila, že náš nápis je správný. Starodávné runy skrývaly nápis „ALOHOMORA“ – svou hůlkou Hermiona poklepala na ty pravé cihly ve zdi a průchod do Příčné ulice byl otevřen…

Bylo potřeba vydat se na cestu – poplujeme tam na lodích.

Nebyli jsme ale jediní, kdo se o víkendu na řeku vydal – už na Brusírně jsme potkali tlupu oranžových kánoí z půjčovny, kterých jsme se už nezbavili a míjeli jsme se celou cestu.

Řeka krásně tekla, a tak jsme nikde nedřeli ani jsme nemuseli přenášet.

A jaké jezy nás dneska čekaly?

  • Brusírna – sjeli jsme jako obvykle napohodu zlomem
  • Suchomel („cikáňák“) – sjeli jsme po koruně v pravé třetině (velké hejno plasťáků čekalo ve frontě u šlajsny)
  • Veselý (lázně Čelkovice) – lodě jsme vklidu stáhli šlajsnou, jen přistání je tam hodně nepříjemný (je tam smradlavý  naplavený čurbes)
  • Pokorný („u sauny“) – sjeli jsme normálně při levém břehu, vody bylo dost a pod jezem jsme ani neškrtli
  • Papírna (starý provalený jez) nás jen lehce zhoupla na jedné vlnce
  • Beneš – zkoníčkováno šlajsnou, pod kterou je bohužel ohromné množství balvanů; velká fronta lodí, největší zdržení (Beneš opět obhájil titul nejblbějšího jezu dne)
  • cvičný kanál u Harachovky – projeli jsme jako páni, velká pochvala nejmladším kormidelníkům! Během svačinové přestávky jsme si na houfu plasťáků z půjčovny ukázali spoustu začátečnických chyb – které my už dělat nebudeme 😉 Skauti si taky v proudu vyzkoušeli plavání ve vestách, vlčata a světlušky jim fandili ze břehu.
  • Kvěch – stáhli jsme při pravém břehu, jen lehké zdržení
  • Matouš – vklidu zkoníčkováno retardérkou

Nejkrásnější úsek byl podle očekávání nad Příběnicemi, kde jsme si užili peřejky a šplouchání vody pod přídí.

Počasí bylo proměnlivé, cestou jsme párkrát zmokli ale jsme i pěkně opálení od sluníčka. Krátké přeháňky nás občas zahnaly schovat se pod vrbičky, jenom ta poslední byla pořádná – ani staré duby nás nezachráníly, promokli jsme na kůži. Naštěstí to bylo jen kousek před cílem a hned se ukázalo sluníčko.

Přistávali jsme u lávky, kde jsme si dali zahřívací polévku a byli jsme připraveni na nákupy v Příčné ulici.

Stalo se ale něco neočekávaného – přiběhl vyděšený Harry, a nesl šokující zprávy. Do Příčné ulice pronikli mudlové a pochybné existence z Obrtlé ulice, napadli několik obchodů a všechny podniky jsou teď zavřené. Ministerstvo kouzel uzavřelo celou oblast a zahájilo vyšetřování. Zítra to bude určitě na titulní straně Denního věštce! … Pro nás to ovšem znamená, že dnes nic nenakoupíme. Je to zatracená smůla.

Museli jsme se tedy rychle vydat zpátky na vlak a vrátit se do Tábora. U klubovny jsme si posbírali (téměř všechny) své věci a na rozloučenou všichni dostali poslední cenný předmět – lístek na Bradavický expres. Sejdeme se v něm 16. července při odjezdu na tábor!

Kompletní galerii fotek z výpravy najdete ve Fotoalbu.

zapsala Macík

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rolovat nahoru